Επέτειος 30 ετών από τα εγκαίνια του Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελαιοχωρίου

Επέτειος 30 ετών από τα εγκαίνια του Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελαιοχωρίου Δήμου Καλαμάτας.

Ο παλαιός Ενοριακός Ναός του χωριού ο οποίος καταστράφηκε με τους σειμούς του 1986 μέσα σε 6 χρόνια ανακατασκευάσθηκε με την βοηθεία όλου του χωριού αλλά και συγχωριανών οι οποίοι μετανάστευσαν σε πολλά σημεία του κόσμου.

Ο Νέος Ενοριακός Ναός που χτίστηκε στην θέση του παλαιοὐ εγκαινιάσθηκε από τον Αείμνηστο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη την 1η Νοεμβρίου του 1992 σε κλίμα συγκίνησης. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο τότε διάκονος και νυν προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Ελαιοχωριτών "Η Δήμιοβα" αείμνηστος Παναγιώτης Βασ. Μπούνας και πλήθος κόσμου.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται σε παιδική ηλικία ο σημερινός Πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Ευάγγελος Γ. Μάλαμας και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελαιοχωρίου "Ομάδα Νέων η Δημιοβήτισσα" Παναγιώτης Γ. Μάλαμας κρατώντας τα δικηροτρίκηρα πλησίον του Αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας.

Το φωτογραφικό υλικό πρόερχεται από το αρχείο του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη καθώς και από την ιστοσελίδα ΕΝΟΤΗΤΑ

https://enotitapagkosmia.blogspot.com του Καθηγητού-Θεολόγου Ιωάννου Π. Μπουγά και από το φωτογραφικό αρχείο του Παναγιώτη-Μάριου Καπετανέα κατοίκου του χωριού.























Σχόλια

  1. Στην 8η φωτογραφία είναι ο νυν Μητροπολίτης Καρθαγένης Μελέτιος, ως λαϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου